Agenda

Stedelijk Interieur Congres (20 juni, Arnhem)

Het 20e Stedelijk Interieur Congres vindt dit jaar plaats in gaststad Arnhem, met als hoofdthema: hitte in de stad, zo lossen we het op! Hoe werken gemeenten, ontwikkelaars, hoveniers, burgers en vele andere partijen samen aan groene, klimaatadaptieve en woon- en leefruimte? 

En hoe pak je dit anders aan in je stadscentrum, ten opzichte van voor- en naoorlogse woonwijken? Wat zijn de specifieke kansen en obstakels in verschillende gebiedstypologieën?

Het volledige programma en hoofdsprekers staat op https://sicongres.nl/
 

Studiereis Wenen: sturen op levenskwaliteit voor iedereen

Na een zeer geslaagd bezoek aan Nantes in 2023, organiseren Stadszaken en Stedelijk Interieur een nieuwe studiereis. Van 25 tot en met 27 september bezoeken we de veelzijdige metropool in het hart van Europa. 

Al 11 keer op rij prijkt Wenen bovenaan de ‘Quality of Living City Ranking’ van internationaal adviesbureau Mercer. De Oostenrijkse hoofdstad stuurt nadrukkelijk op levenskwaliteit voor iedereen.  

Stap mee op de nachttrein en zie hier wat u allemaal leert.

 

Kennisbijeenkomst ‘Natuurinclusieve en hittebestendige stad’ (23 november, Amersfoort)

(wegens succes herhaald!)
Stichting Steenbreek en vakblad Groen organiseren wederom een kennisbijeenkomst over de natuurinclusieve en klimaatadaptieve inrichting van de stad. Tijdens deze bijeenkomst nemen wij u mee naar de bevindingen van 4 jaar onderzoek naar hittestress in Europese steden. 
 
U leert:
 
-welke klimaatadaptieve maatregelen de grootste impact hebben op hittestress
-waarop te letten bij nieuwe ontwikkelingen, naar het voorbeeld van de gloednieuwe wijk Almere Pampus
 
Voor meer informatie en de aanmeldlink, kunt u hier terecht.
 

Nationale Groendag (10 oktober, Eindhoven)

De Nationale Groendag staat in 2024 in het teken van gezondheid. Hoe vergroen je om de maximale impact te maken op de gezondheid van mens en dier? Wat valt er aan gezondheid te winnen door enkel en alleen al naar vergroening, klimaatadaptatie en biodiversiteit te kijken?  
 
In gaststad Eindhoven leert u er alles over. Het volledige programma verschijnt op een later moment op https://www.nationalegroendag.nl/
 

Studiereis Nantes

(wordt wegens succes herhaald!)

Stap mee op de TGV naar de geboortestad van Jules Verne en de voormalige havenstad die zichzelf opnieuw uitvond door de gezonde, stedelijke leefbaarheid voorop te stellen.

Tijdens de studiereis die vier dagdelen telt, staan onder meer de volgende programmaonderdelen op de agenda: een bezoek aan transformatieproject Ile de Nantes, een aantal van Nantes’ 100+ parken en tuinen en Nantes’ haar ecodistricten met gezonde, openbare ruimte.

Exacte datum voor de volgende studiereis volgt nog. Lees hier alvast over het programma van de eerste reis naar Nantes